KAWIOR ANTONIUS
ANTONIUS CAVIAR TO POLSKA MARKA NAJBARDZIEJ POŻĄDANEGO NA
CAŁYM ŚWIECIE DELIKATESU JAKIM JEST KAWIOR.
JEJ WŁAŚCICIELEM JEST GOSPODARSTO RYBACKIE "GOSŁAWICE" Z TRADYCJĄ HODOWLI RYB OD 1967 ROKU.
KAWIOR ANTONIUS POCHODZI OD SAMIC DWÓCH GATUNKÓW JESIOTRA:
ROSYJSKIEGO (ACIPENSER GUELDENSTAEDTII) I SYBERYJSKIEGO (ACIPENSER BAERII).
IKRĘ DO PRODUKCJI KAWIORU POZYSKUJE SIĘ TYLKO Z DOJRZAŁYCH SAMIC W WIEKU 8-12 LAT.
JESIOTRY ŻYJĄ W DOSKONAŁYCH WARUNKACH, CO PRZEKŁADA SIĘ NA WYSOKĄ JAKOŚĆ KAWIORU.
***
KAWIOR Z JESIOTRA ROSYJSKIEGO (ACIPENSER GUELDENSTAEDTII) TO KAWIOR DOCENIANY PRZEZ SMAKOSZY NA CAŁYM ŚWIECIE,
POD WZGLĘDEM CENY PLASUJE SIĘ ZA NAJDROŻSZYM NA ŚWIECIE KAWIOREM Z BIEŁUGI.
MA WYJĄTKOWY SMAK, NASYCONY, Z LEKKĄ NUTĄ ORZECHA.
OSCIETRA CAVIAR PRZYGOTOWUJE SIĘ TRADYCYJNĄ ROSYJSKĄ METODĄ "MALOSSOL".
DELIKATNY, BOGATY SMAK KAWIORU Z JESIOTRA ROSYJSKIEGO OD SETEK LAT UWODZI ZMYSŁY KRÓLÓW.
OPALIZUJĄCA ZŁOTYM KOLOREM IKRA.
ŚREDNICA ZIARNA WYNOSI OD 2,9 MM DO 3 MM.
*****
5 - GWIAZDKOWA OSCIETRA
30 G - 360,-
50 G - 560,-
SERWIS NIE JEST DOLICZONY DO RACHUNKU.
PRZY REZERWACJACH OD 5 OSÓB DOLICZONY JEST SERWIS 10%